«
Mobilya tamircisi

Mobilya tamircisi seçerken dikkat edilmesi gerekenleri günümüzde çoğu kişi merak ediyor. Mobilyalar her ne kadar sağlam ve dayanıklı olsa da uzun yıllar kullanıma bağlı olarak yıpranabiliyor. Hatta bazen kırılan ve onarılması gereken mobilyalar içinde tamir hizmetinden fazlasıyla yararlanılıyor.

Mobilya Tamircisi Seçerken Hangi Kriterler Göz Önünde Bulundurulmalıdır?

Mobilya tamircisi bulmak Türkiye’deki tüm şehirlerde oldukça kolaydır. Özellikle bu alanda hizmet veren hem özel hem de markalara ait marangozlar bulunuyor. Modern ismi ile mobilya tamircisi olarak bilinse de marangozlar mobilyaların dillerinden anlayan ustalardır.

Mobilya tamirinde öncelikli olarak orijinal parçaların kullanılması, uzun yıllara dayanıklı ürünlerin tercih edilmesi vb. konular göz önünde bulundurulması önemlidir.

Mobilya Tamircisi Seçerken Dikkate Alınması Gereken Kriterler Nelerdir?

 

Mobilya tamircisi seçiminde dikkate alınacak pek çok kriter bulunuyor. Sizler için bu kriterlerden en önemlilerini araştırıp, derledik. Mutlaka mobilya tamircisi hizmeti alırken bu kriterlere dikkat etmeniz gerekir.

Mobilya tamircilerini seçerken dikkate alınacak kriterler şu şekildedir:

1- Mobilya Tamircisinin Zanaatkar Olmasına Dikkat Edin!

Mobilyaların dilinden anlamayan insanlardan tamir hizmetinin alınması anlık olarak iyi gelişmeler sağlayabilir. Fakat uzun vadede kötü sonuçlar doğuracağından mutlaka zanaatkar olan mobilya tamircisi tercih edilmesi daha sağlıklı olur.

İşinde çok nitelikli olan zanaatkar marangozlar emeğe dayalı olan el becerileri ve ustalıkları sayesinde %100 memnun kalacağınız bir hizmet alırsınız. Ortaya çıkan tamir hizmeti sayesinde uzun yıllar mobilyalarınızı kullanmaya devam edebilir hatta satarken de en iyi fiyatlara, istediğiniz kişilere satabilirsiniz.

2- Tamir İçin Farklı Tamircilerden Fiyat Teklifi Alın!

Mobilya tamircisi seçilirken en önemli konulardan bir tanesi de makul fiyatlarla en iyi hizmeti almaktır. Bunun için piyasada aynı tamir hizmetini veren farklı tamircilerden fiyat teklifi alınması gerekir. Sonrasında kendi fiyat aralığınıza göre değerlendirme yaparak mobilya tamircisinden hizmet alınması en doğru karar olacaktır.

Tamir fiyatları sürekli değişen ekonomik durumlardan dolayı tamirciden tamirciye farklılık gösterse de en makul fiyatlarla hizmet almak yine sizin elinizdedir. Bu da çok iyi araştırma yapmaktan geçmekte olup, mutlaka tamirciler iyice araştırılmalıdır. Ayrıca bazı mobilya tamircilerinin kampanya dönemleri takip edilmeli ve bu dönemlerde hizmet alınması daha yararlı olur.

3- İşinde Profesyonel Olan Kişileri Tercih Edin!

Mobilya tamirinde mutlaka işinin ehli olan yani profesyonel olan kişilerden tamir hizmetinin alınması önemlidir. İşini ehli olmayan kişi ve yerlerden hizmet alınması maalesef kötü sonuçlar doğuracağından kendini kanıtlamış mobilya tamircileri tercih edilmelidir.

Mobilya tamiri için profesyonel hizmet arıyorsanız öncelikle bilindik ve önerilen yerleri tercih etmeniz daha iyi olur. Eğer hiçbir bilgiye sahip değilseniz kısa bir araştırma yaparak profesyonel hizmet veren yerlere ulaşabilir ve en iyi hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca üst başlıklarda zanaatkar kişilerden tamir hizmetinin alınmasının önemi hakkında bilgi vermiştik. Mutlaka zanaatkar ve işinde profesyonel kişilerin tamir için tercih edilmesi memnun kalmak adına önemli detaylardır.

4- Peşin Ödeme Yapmayı Erteleyin!

Her işte iş teslimi olmadan peşin ödeme yapmak ortaya birtakım güven problemleri çıkarabilir. Bu nedenle peşin olarak ödeme yapmaktan mutlaka kaçınılması gerekir. Aksi halde gelişebilecek kötü sonuçlardan kimse sorumlu olmaz.

Peşin ödeme yapılmasının kötü olarak lanse edilmesi insan doğası ile alakalı olup, tamircinin yapacağı iş için alacağı ödülün verilmesi onun mantıklı hareketlerini engelleyecektir. Sonuç olarak işi geciktirebilir ya da hiç teslim etmeyebilir. Bu durumla karşılaşmamak için mutlaka iş sonunda ödeme yapılması gerekir.

5- Tamir Edilmesi Gereken Malzemeler İçin Bilgi Alın!

Mobilya tamircileri için malzeme kaliteleri çok önemli değildir. Bunun sebebi onların en hızlı şekilde ürünleri tamir edip paralarını alarak yeni işlere başlamak istemelerinden kaynaklanır. Bu durum karşısında müşterilerin açık gözlü olması ve her konuda bilgi alması gerekir.

Tamiri yapılacak mobilyanın hangi parçası onarılacaksa o parçanın orijinal parçamı yoksa kopya bir ürün mü olduğu ya da kalitesi mutlaka tamirciye sorulmalıdır. Bunun dışında malzemelerin fiyatları da elbette ki tamir öncesinde konuşulması gereken bir konudur. Anlaştığınız fiyat sonrası ek müdahaleler ve farklı malzeme kullanma sonucu fiyat artışı olabilir. Bu durumun önüne geçmek için her şeyin tamir öncesinde konuşulması çok önemlidir.

Mobilya tamircisi seçmek zorunda kalmamak için de en sağlam mobilya markaları arasından tercih yapabilirsiniz. Böylece çocuk odası dekorasyonu ya da mutfak dekorasyonu gibi alanlarda tamir ve bakım ihtiyacınız olmaz.

Bir Cevap Yaz

editor Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *