«
dikissiz-bone

Dikişsiz bone, tesettürün kusursuz ve güzel görünmesine olanak sunmaktadır. Birbirinden farklı modellerde ve renklerde bulunmaktadır. 

Farklı tarza sahip tesettürlü kadınlar tarafından tercih edilen dikişsiz boneler, çeşitli kumaşlarda ve renklere sahiptir. Oluşturulan kombine uygun olarak seçilen boneler ile farklı tarzlar oluşturulabilir. 

Dikişsiz Bone Çeşitleri 

Kullanışlı ve pratik olan dikişsiz bone çeşitleri uzun süre kullanılmasına rağmen herhangi bir deformasyon göstermemektedir. Kullanıma bağlı olarak birçok modeli bulunur. Tek renk olanlar, iç bone olarak sıklıkla tercih edilmektedir.  

Dikişsiz olması yönünden çeşitli avantajları bulunur. Dikişlerin belli bir süreden sonra rahatsız etmesi, bu tarz modellerde söz konusu değildir. Farklı tarzlara ait olan dikişsiz boneler açıklanacak olursa; 

dikissiz-bone
Dikişsiz Bone

1- Silikonlu Dikişsiz Bone 

Ön kısmında bulunan silikonlar sayesinde kayma gibi bir durum söz konusu değildir. Esnek ve yumuşak bir kumaşa sahiptir. Uzun süre takıldığında alın kısmında iz yapabilmektedir. 

Hareketli ve yoğun iş temposunda olan tesettürlü kadınların tercihleri arasında yer almaktadır. Bone oldukça sıkı bir kavrama gösterir. Bu sayede tesettürün kusursuz olması sağlanır ve bonenin kayması gibi bir durumla karşılaşılmaz. 

2- Dikişsiz Bağlamalı Bone 

Geçmişte ve günümüzde en çok kullanılan bone çeşitlerinden bir tanesi de dikişsiz bağlamalı bone modelidir. Dikişi olmayan bone modelleri genellikle penye kumaştan üretilmektedir. Bu nedenle günlük kullanıma oldukça uygundur. 

Bağlamalı bone modelinde kulak kısmının arkasında yer alan uçlar bağlanarak, bone başı sıkı bir şekilde kavramaktadır. Kullanımı kolay ve pratiktir. Çeşitli renk ve modelleri bulunur. Eşarp ve şallar içine, iç bone olarak tercih edilmektedir. 

3- Silikonlu Dikişsiz Bandana Bone 

Bağlama gerektirmeyen silikonlu dikişsiz bandana bone, başı güzel bir şekilde kavramaktadır. Kullanımı oldukça pratik ve kolaydır. Yumuşacık esnek bir kumaşa sahiptir.  

Çeşitli renk seçeneğine sahip olması ve alt kısmında yer alan silikonlar sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle bone bağlamaktan hoşlanmayan kişiler için ilk tercih olabilir. 

4- Topuzlu Bone 

Arka kısmının dantelli ve kabarık olduğu bone türüdür. Eşarpların daha güzel bir şekilde görünmesine olanak sağlamaktadır. Saçı kısa ve topuzunu beğenmeyen tesettürlü kadınlar tarafından daha fazla tercih edilir.  

Kullanım şekline bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Özel günlerde birkaç aksesuar ile tek başına kullanılabilir. Tamamı dantel olan modelleri de mevcuttur. Herkesin tarzına göre olan dikişsiz bone türleri bulunmaktadır. 

dikissiz-bone

5- Önü Çapraz Modelli Bone  

Tesettür bonelerde en çok dikkat çeken önü çapraz modelli dikişsiz bone çeşitleridir. Her geçen gün gelişme gösteren tesettür modası, farklı iç ve dış boneleriyle dikkat çekmektedir. 

İç bone modellerinde daha çok tek renk ve penye kumaştan üretilen önü çapraz modelli boneler kullanılmaktadır. Ancak dış bonelerde önü çapraz detaylı farklı kumaşlarda üretilen boneleri rastlamakta mümkündür.  

Küpürlü, simli ve payet kumaştan yapılan önü çapraz modelli boneler, düğün, kına ve özel organizasyonlar için tercih edilmektedir. 

6- Hazır Geçmeli Dikişsiz Bone  

 

Hazır geçirmeli dikişsiz boneler, arkası açık ve kapalı formda iki şekilde bulunmaktadır. Spor ve günlük kullanım için uygundur. Pratik bir kullanım sunar. Arka kısmı kapalı modeller topuz gerektirmemektedir ve kabarık durur. 

Ancak arka kısmı açık olan hazır geçirmeli boneler tercih ediliyorsa, düzgün bir topuz yapılması gerekmektedir. Kullanım alanlarına göre doğru bir şekilde kombinlendiğinde, birçok alanda kullanıma uygun bir bone türüdür. 

7- Boyunluklu Bone 

 

Boyun ve göğüs kısmının tam anlamıyla kapanmasını sağlayan boyunluklu bone modelleri sıklıkla tesettürlü kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Tamamen dikişsiz olması, rahat bir kullanım sunar. 

Özellikle hareketli iş temposu içinde bulunan ve yoğun spor yapan tesettürlü kadınların ilk tercihler arasında yer almaktadır. Bu bone türünün avantajlarından bir tanesi, eğilip kalkma durumunda herhangi bir açılma göstermemesidir. 

Günlük kullanım için oldukça uygundur. Kullanıma bağlı olarak çeşitli aksesuarlar ile zenginleştirilerek, birçok alanda tercih edilebilir. Dikişsiz bone çeşitleri arasında en sık kullanılan modellerdendir. 

dikissiz-bone

 

8- Dikişsiz Fileli Bone 

Sürekli olarak terleyen ve saçları yağlanıp ağırlık yapan tesettürlü kadınların tercihleri arasında bulunan fileli boneler oldukça kullanışlıdır. Tam anlamıyla diğer bonelere benzemektedir ancak arka kısmında yer alan file detayı bu bone türünün tek farkıdır.  

Topuz kısmını içine alan file türbanın hava almasını ve bu sayede kişinin terlemesini önlemektedir. Rahat bir kullanıma sahiptir. Egzama gibi deri problemi olan bayanlar tarafından, doktor kontrolünde tercih edilebilir. 

9- Dikişsiz Pamuklu Bone 

Pamuklu kumaşlardan yapılan dikişsiz bone modelleri, tam bir kavrama sağlamaktadır. Böylelikle uzun süreli kullanım esnasında herhangi bir kaymanın olması, söz konusu olmamaktadır.  

Penye kumaşların diğer kumalara oranla esneme yapısı azdır. Terleme yapmaz ve kaliteli kumaşı sayesinde tesettürün mükemmel bir şekilde görünmesine olanak sağlar. 

10- Dikişsiz Saten Bone 

Özellikle davetlerde ve özel günlerde tercih edilen saten dikişsiz boneler, yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu bonelerin ön kısmı satenden oluşup, arka kısmı penye kumaştan üretilmektedir. 

Şık ve zarif bir görüntünün oluşmasını sağlayarak, dikkat çekici görüntüye sahip olabilme fırsatı sunar. 

 

İlginizi Çekebilir: Kadın Sağlığı Sitesi | 4 Bölüm Hakkında Bilgi!

Bir Cevap Yaz

Esra Şen Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *